August 24, 2016

Tips Menyimpan Sayur Agar Tahan Segar Lebih Lama

Assalamualaikum readers ♥ 

Amboih tajuk , takde lagi panjang ke ? Hehe :P

Harini ahkak rasa macam nak share 1 tips pulak . Tips yg ahkak rasa sangat berguna utk kaum² isteri . Tp AWAS ye kalau korang komen ...

"elehhh baru nak tahu ke? kitorg dah tahu lama dah"

Sentap ahkak nanti tau :')

Korang ade masalah simpan sayur tapi tak tahan lama tak ? Aku memang ade masalah ni . Baru 2 hari beli dah layu *sobs*

So tips nak elakkannya ...


Haaa..! Plastik susu anak² ni jangan dibuang lepas guna . Basuh elok² , keringkan


Lepas tu masukkan sayur² semua plastik tu n letak dalam fridge . So far pengalaman aku buat gini sayur memang tahan lama , sikit pon tak layu

Selamat mencuba :)

Thanks & Best Regards ,

August 17, 2016

Sesi Luahan Perasaan Pasal Anak

Assalamualaikum readers


Masa aku mengandung #IzzImanRania dulu , selalu sangat aku dengar org cakap ...

"kecian nazeef , kecik² dah kene jadi abg , dah nak dapat adek , tak dapat nak manja² dah"

Ye..! Mula² dulu ayat² tu semua memang makes me down A LOTS . Menangis setiap kali tengok muka nazeef . Takut , sedih , semua ada :'(

Tapi after few months macam ehhh lantaklah , anak aku tau la aku nak jaga macam mana nanti kan . After all Allah knows best , sebab tu lah Dia kasi kitorg "rezeki" awal :)


Lepas je #IzzImanRania lahir , terus aku rasa bersyukur sangat² sebab aku beranak dorang setahun seorang . Ayat² yg selalu aku dapat tu totally nonsense..!

Kenapa ?

Sebabnya ...
Aku still tak bole bayang kalau sampai sekarang nazeef masih takde adek

Dengan sapa dia nak main ? Dengan sapa dia nak berimiginasi ?
Kitorg makpaknya ni ke ? CONFIRM dia takkan enjoy macam sekarang sebab takkan sama pemikiran kita dengan dorang

Alhamdulillah nazeef lepas ada iman dia nampak makin matang , responsible n understanding . Suke beralah dengan adek walaupon kitorg takde suruh pon :)

Iman pulak of cos lah perkembangan dia membesar tu cepat sangat sebab ade sifu kat atas dia , hikhik..!

Love u so much kids 

Actually takde pon istilah anak sulung tak dapat nak manja² lagidah kalau ade adek . Aku pon anak sulung jugaq drpd 4 beradik . Seriously , masih dimanjakan parents ok , especially my dad . Going to be 3 series dah pon next year , haha..!

Thanks & Best Regards ,

August 15, 2016

Current Obsession : Makeup :)

Assalamualaikum readers

Hi..! Iols kembali bersiaran =b

Actually lately ni macam agaq busy sikit . Busy dengan kerja . Busy dengan anak² . Busy dengan diet . Busy dengan belajar tutorial makeup kat youtube #Ehhh

Pasal diet tu lain kali pulak aku story sebab memang takde mood lagi . Tapi progress so far lepas MISI MENURUNKAN BERAT BADAN adalah aku dah berjaya turunkan 13kg , from 70kg to 57kg , more to go InsyaAllah n syukur Alhamdulillah ~


Sekarang tengah obsess tengok tutorial makeup kat youtube pulak , haha..! Ehhh , tapi iols makeup jenis lite² je ;)

Koleksi setakat ni ...


#MudahTerpengaruh sangat tau , sampai beranak pinak dah alat mekap aku . Kalau tak dulu lipstick pon ade 1 je , pakai sampai habis pastu baru beli lain , kahkah..!

Kalau rajin nanti aku review sesatu erk sebab semua pon best , itupon KALAU RAJIN la

#NYXLipCream code Antwerp
#AnastasiaBeveryHills code Potion
#ColourPopUltraMatteLip code 1st Base
#KylieMatteLipstick code Candy K
#FameMatteLip code violet
#SilkyGirlMatteFever code Desire [REVIEW]
#LongLashMascara by Sendayu Tinggi
#AnastasiaEyebrow code Dark Brown
#AvonUltraLuxuryEyeliner code Black [REVIEW]
#AifeiyaEyeliner
#OdboBlusher code 10
#MNFoundation4in1

Yg PRODUK SEQY BEAUTY tu memang kesayangan sangat . Pakai dah dekat setahun . Alhamdulillah serasi , kulit pon dah makin sihat ;)
[pm/whatsapp me for more details/order : 016-440 5150] *iklan dimana² , haha..!*


Owhh btw , makeup yg paling aku tak suka a.k.a tak reti adalah eyeshadow . Makanya nak letgo set eyeshadow iols ni


Memang tak pernah usik , tak pernah guna langsung . Elok dalam kotak lagi . Sape nak bole contact iols ye 016-440 5150 :)

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy