January 17, 2017

Pantun Manglish (Malay+English)

Assalamualaikum readers

Pulau pandan so far ke tengah, 
Gunung daik bercabang triple,
Benda mungkar together we tegah!,
Dosa maksiat jangan ambil simple.

Buah cempedak outside the pagar,
Take the galah tolong jolokkan,
Larangan agama don't dilanggar,
Pesan ulamak don't dimomokkan.

Tanam pisang closed together,
So the puyuh cannot lari,
Kita tak hidup di dunia forever,
That's why kena selalu muhasabah diri.

Two three kucing berlari, Never be the same to kucing belang,
Make sure istighfar setiap hari,
Just in case ajal menjemput senang.

So high is the matahari, 
Anak buffalo dead tertambat,
Always reflect membersihkan diri, 
Selagi bernyawa before terlambat.

Bread is roti, 
Shadow is bayang, 
Before you mati, 
Better you sembahyang


Thanks & Best Regards ,

January 16, 2017

Alhamdulillah, Bakal #MakAnakTiga :)

Assalamualaikum readers

Hari ni aku decide utk menjawab persoalan mane aku menghilang drpd dunia blog , fb n ig start bulan 11 hari tu , hehe..!

Actually yg betul² kenal dgn aku dah tau dah . Aku ni kalau menghilang je dari dunia cyber ni CONFIRM ...


Betul tekaan korang tu , hehe..! Syukur Alhamdulillah , this is my 3rd pregnancy :)

Arini dah genap 4 bulan . Perut pon dah tak bole nak sorok lagidah . EDD seminggu lepas raya nanti , 02/07/2017 . Hope sempatlah puasa penuh n enjoy raya dulu nanti , hehe..!

Actually hari tu aku jalankan #MisiBuangKG kan ? Inilah salah satu sebabnya . Sebab nak pregnant balik . Sebab tu dipermudahkan aku loss sampai 13kg kot , hehe..!

Ade jugaq mulut puaka yg cakap rugilah aku dah kurus jaga badan tapi pergi pregnant balik . Hoiii , lantak ko sane

Niat aku aritu memang nak kurus sikit dulu sebelum pregnant balik sebab takut kang badan makin kedebembem walaupon hakikatnya sekarang berat dah ibarat berat mata memandang , huhuhu~

Lagipon better tambah anak sekarang . Kang umur makin lanjut makin penat weyyy . Aku yg umur 30 ni pon dah terasa penat kemain pregnant kali ni , sakit² badan *sobs*

Doakan semuanya selamat n dipermudahkan utk aku ye . Thanks korang 😍

Thanks & Best Regards ,

January 9, 2017

Panggung Wayang Legend Sitiawan Ditutup

Assalamualaikum readers

Kat pekan sitiawan memang ada satu panggung wayang legend tau . Uniknya panggung wayang ni sebab bangunannya tu kat area kawasan perumahan a.k.a depan rumah aku je :)

Dari zaman bila panggung wayang tu wujud aku tak sure pulak . Tapi masa aku pindah sitiawan tahun 1997 , memang dah ade dah panggung wayang tu

Dulu panggung wayang ni dipanggil panggung wayang arasu . Lotus five star pegang . Pastu MBO ambik alih . Tup² baru² ni tutup pulak dah panggung wayang tu



Ingatkan dorang nak tutup terus panggung wayang ni . Rupanya tak . Lotus bakal ambik alih balik sebab katanya semenjak tgv aeon dah bukak kat sini , mbo dah takde profit

Legend hoiii panggung wayang ni . Port aku dok dating dulu sampailah dah kawen . Jalan kaki je dari rumah , hehe..! Dah ada anak ni je langsung tak berkesempatan nak jejak kaki kat situ lagidah :P

Thanks & Best Regards ,

January 5, 2017

Tahun Baru , Office Baru =)

Assalamualaikum readers

Adat la kan setiap hujung tahun je mesti mane² office pon busy . Office aku pon sama . Tapi masalahnya office kitorg ni dah jadi double busy pulak

Sebab ape ?

Sebab kitorg kene pindah office pulak . Sebelum ni kat tingkat atas . Now dah pindah kat bawah . Lebih luas , lebih teratur :)




Barulah semangat nak kerja . Semangat ke ? Hikhik ~

Ade lagi sesikit nak kene touch up ni . Rasanya end of this week siaplah semua , InsyaAllah ~

Jom susun fail 2017 pulak :)

Thanks & Best Regards ,

Holla 2017..!

Assalamualaikum readers

Amboi , kemain lama iols menyepi dari dunia blog tau . Berbulan jugaqlah rasanya kan . Ingatkan nak pencen terus je , hikhik ~

Bukan ape , start bulan 11 aritu macam² jadi kat aku sampai aku rasa ehhh dah new year ke ? Huhu ~

So , walaupon hari ni dah 5 Jan , iols tetap jugaq nak wish everyone ...



Semoga tahun ni will bring us a lots of good and positive things , Amin ~

Nantikan next entry ok . Nak throwback cerita yg terperam drpd bulan 11 kelmarin , hehe..!

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy